Pogosta vprašanja

Kaj je laser terapija?

Laserska terapija je komplementarna metoda kitajske tradicionalne medicine (akupunktura) in najsodobnejše laserske tehnologije. Temelji na principu akupunkture na ušesih, poteka brez bolečin in nima nobenh stranskih učinkov. Z lasersko napravo stimuliramo akupunkturne točke na ušesih, ki so močno povezane z odvisnostjo od kajenja. Poleg tega stimuliramo akupunkturne točke, ki nas pomirjajo in delujejo protistresno.

Ima terapija kakšne stranske učinke?

Terapija poteka popolnoma brez bolečin in brez stranskih učinkov. Z lasersko napravo stimuliramo akupunkturne točke, ki se nahajajo tik pod površjem kože. Ker tretma izvajamo z nizkofrekvenčnim laserjem tudi ni mogoče poškodovati kože oziroma povrhljice.

Kako se počutite po terapiji?

Terapija poteka in deluje sproščujoče. Mnogi pacienti med terapijo zaspijo.

Kam usmerjate laser?

Terapijo z laserjem izvajamo na točno določenih akupunkturnih točkah na obeh ušesih.

Je laser varen?

Laser je popolnoma varen. Gre za laser, ki ga uporabljamo za biostimulacijo in ne za kirurške laserske posege. Soft laser stimulira cirkulacijo, ter deluje protibolečinsko in sproščujoče. Za razliko od medicinskih operativnih laserjev, gre za tako imenovane nizkofrekvenčne laserje, ki delujejo z močjo žarnice v stanovanju, pri tem pa je snop svetlobe skozi zrcalne leče strogo usmerjen.

Laser ima opravljene vse varnostne teste TUV in FDA in je redno kontroliran in vzdrževan s strani nemškega proizvajalca.

Je za prenehanje kajenja potrebna lastna volja in odločitev?

Uspeh pri prenehanju kajenja je vedno pogojem z vašo lastno odločitvijo in željo po prenehanju. Vsak kadilec ima do kajenja drugačen odnos oziroma način ali stopnjo zasvojenosti. Tudi vzroki kajenja so pri ljudeh različni: nekateri kadijo v delovnih odmorih, drugi spet samo doma ali v stresnih situacijah ipd. Temu seveda lahko sledijo tudi popolnoma drugačni načini odvajanja.

Vsekakor je vedno pred odločitvijo o prenehanju kajenja dobro poiskati dobre razloge zakaj posameznik želi prenehati s kajenjem. Proce prenehanja se torej obvezno začne pri vsakem posamezniku osebno z njegovo željo in odločitvijo. Z lasersko napravo, oziroma samim tretmanom pomagamo omiliti ali popolnoma odstraniti fizične simptome, ki se v večini primerov pojavijo po prenehanju.

Kako dolgo traja terapija?

Celoten postopek terapije traja 45 minut. V prvih minutah terapevt podrobno spozna vaše kadilske navade, ter temu primerno individualno prilagodi tretma. V naslednjih 25 minutah z lasersko napravo stimuliramo energetske točke na ušesih. Za zaključek se s terapevtom posvetujete o nadaljnih postopkih, ki so potrebni za uspešno razstrupljanje organizma in spreminjanje navad, ki so bile vezane na vaše kajenje.

Ali poznate primere kontraindikacij? (ljudje ki niso primerni za terapijo)

Terapije ne priporočamo ljudem s težavami na srcu. Ravno tako ne ljudem z epilepsijo in nosečnicam.

Nisem še slišal za vašo metodo. Kakšni so vaši rezultati?

Laserska akupunktura je tehnološko bolj napredna od klasične akupunkture. Poteka brez bolečin in stranskih učinkov. Laserska metoda za prenehanje kajenja je znanstveno dokazana in mednarodno uveljavljena metoda.

Najnovejše raziskave, ki so bile opravljene v Veliki Britaniji, so dokazale pozitiven psihološki učinek, ki ga dosežemo s terapijo. Za podrobnejše podatke o omenjeni študiji in njenih rezultatih kliknite na Laser-Study-Middlesex-University-ENG.

Kakšna je stopnja uspešnosti?

Po tem, ko se kadilec osebno odloči, oziroma gre za njegovo lastno željo po prenehanju od kajenja in ko se natančno pouči o zasvojenosti, ki je lahko psihična in fizična je uspeh zagotovljen. Z metodo dosegamo preko 75% uspešnost.

Ne želim se zrediti po prenehanju kajenja!

Ko prenehate s kajenjem se vaš metabolizem običajno nekoliko upočasni, saj je bil v času kajenja stimuliran z delovanjem nikotina. Kot nekadilec boste ravno tako morda po dolgih letih ponovno začutili pravi okus hrane, kar vaš apetit še pospeši.

Če ste zaskrbljeni zaradi možnosti povišanja telesne teže, vam vsekakor priporočamo dodatno terapijo za zmanjšanje apetita oziroma kontrolo telesne teže. Istočasno z osnovno terapijo vam lahko na ušesih z lasersko napravo stimuliramo akupunkturne točke, s tem bomo v prvi vrsti pospešili delovanje vašega metabolizma, poleg tega pa zmanjšali vaš apetit, oziroma željo po določeni hrani.

Kako kajenje škodi mojemu organizmu?

Z vsako cigareto v vaš organizem vdihnete nevarne rakotvorne substance, pospeši se vaš srčni utrip in pritisk, poškodujete ožilni sistem, strupi prehajajo v vaše mišice in na tak način slabijo vaš imunski sistem. Celo če zaužijete le nakaj cigaret dnevno, lahko to vodi v psiho-fizično zasvojenost, ter resne motnje vašega zdravstvenega stanja. Ena cigareta npr vsebuje 4.700 strupenih substanc. Najbolj znane in nevarne pa so: nikotin, nitroamin, kadmij, arsen, benzopren, arklamin, benzene, hidrocianidna kislina in mešanica polikliničnih aromatičnih hidrokarbonov.

Kaj pridobim s prenehanjem kajenja?

Brez kajenja živite dlje in bolj zdravo življenje! Prenehanje kajenja je vaša najboljša odločitev, ne glede koliko ste stari in kako dolgo ste kadili.

Kaj pridobite s prenehanjem kajenja?

– Zdravje
– Več energije in stimulacije
– Odpravite zadah
– Izboljšan imunski sistem
– Izboljša se okus in vonj
– Bolj zdravo in sijočo polt
– Samozaupanje
– Večje ravnovesje
– Zmanjšanje stresa
– Finančne prihranke
– Neodvisnost
– Čas
Nenazadnje boljše sprejemanje vaših najbližnjih in vaše okolice!